Verantwoord Alcoholgebruik

Als drankenspeciaalzaak staan wij volledig achter het verantwoord gebruik van alcohol. Daarom willen wij via deze weg onze bijdrage leveren aan verantwoord alcoholgebruik en het helpen terugdringen van misbruik van alcohol. In de eerste plaats en misschien wel de grootste verantwoordelijkheid is het tegengaan van de verkoop van alcoholhoudende dranken aan minderjarigen. De Druiventros houdt zich dan ook strikt aan de regels en wetgeving die bestaan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken.

Jonger dan 18? Dan kunnen we je niets verkopen.

Onder de 18 jaar kan je geen alcoholhoudende dranken aankopen bij De Druiventros. Alle medewerkers van De Druiventros zijn dan ook, wanneer zij denken dat je jonger dan 25 jaar oud bent, geïnstrueerd om naar je legitimatie te vragen. Aangezien het wettelijk verplicht is om je te allen tijde te kunnen legitimeren, zal dit geen probleem moeten zijn. Hiervoor geldt ook: "Samen kopen = samen legitimeren". Dezelfde check zal ook gedaan worden als je een bestelling plaatst op druiventros.com en deze thuis laat bezorgen. De bezorger zal dan ook naar je legitmatie vragen en vanwege de nieuwe wetgeving is het niet meer toegestaan dat een pakket wordt afgeleverd bij de buren. Indien je niet thuis bent gaat het pakket direct naar een PostNL afhaallocatie.

Advies aan ouders of verzorgers

Als ouder of verzorger kun je uiteraard het goede voorbeeld geven aan je kinderen, drink met mate! Zorg dat je weet waar je kinderen zich mee bezig houden en houdt de regel, geen 18 géén alcohol, stevig vast. Je kan jezelf uiteraard goed laten informeren over de werking van alcohol en de gevolgen van overmatig alcoholgebruik bij zowel jongeren als ouderen. Kijk hiervoor op nix18.nl.